Acda en de Munnik

Acda en de Munnik is een cabaret- en muziekduo bestaande uit Thomas Acda en Paul de Munnik, ondersteund door vaste gitarist David Middelhof en regisseur Ruut Weissman. Hun vrolijke nummers gaan vaak over de liefde, de jeugd en het leven. Thomas Acda en Paul de Munnik leren elkaar in 1989 op de Amsterdamse Academie voor Kleinkunst kennen. In de jaren die volgen maken ze meerdere theaterprogramma’s zoals Zwerf’on, waarmee ze doorbreken.

Hoewel ze beginnen als theatermakers, verlegt het duo de focus algauw naar de muziek. Daarbij is hun harmonische samenzang het handelsmerk. Acda en de Munnik geldt als een van de meest succesvolle Nederlandse bands als het gaat om albumverkoop.

Het nummer ‘Niet of nooit geweest’, wordt hun eerste hitsingle. Het is de grote zomerhit van 1998 en bereikt de tweede positie in zowel de Nederlandse Top 40 als de Mega Top 100. Met deze hit zijn ze meteen bekend bij het grote publiek. In de jaren die volgen heeft het duo nog vele hits, waaronder 'Laat me slapen', 'De kapitein', 'Het regent zonnestralen', 'Ren Lenny Ren' en 'Waar was je dan'.

Lees meer

FACTSHEET

Geboren:
Thomas Acda 6 maart 1967 en Paul de Munnik 30 september 1970

Impresariaat:
George Visser Productions

Hits:
Niet of nooit geweest, Laat me slapen, Het regent zonnestralen

Thema’s:
Amsterdam, zwerven en mensen van vroeger zijn veel gebruikte thema’s door Acda en de Munnik

Samen met:
Van Dik Hout vormen ze de band De Poema’s

Nieuw