André Manuel

André Manuel is een maatschappijkritische cabaretier en muzikant. Hij brengt geëngageerd cabaret. Vaak confronteert hij zijn publiek met heftige, ernstige feiten en laat zien waarom het leven voor hem toch de moeite waard is.

Vanaf 1985 is Andre Manuel actief met de maatschappijkritische band Fratsen. Nadat Fratsen uiteenvalt, presenteert Manuel in 1996 een soloprogramma onder de naam Krang. Dit is Twents voor 'binnenstebuiten'. In een volgend programma treedt hij op met een band die eveneens de naam Krang draagt. Daarnaast blijft hij solo optreden.

Manuel wint in 1989 wint hij bijvoorbeeld de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten enin 1990 de juryprijs op het Leids Cabaret Festival. Zijn cabaret kenmerkt zich door confrontaties met de ‘onmenselijke’ kant van de mens. André Manuel valt regelmatig in de prijzen, zowel met zijn muziek als cabaret. Zo wint hij in 1989 de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten en in een jaar later de juryprijs van het Leids Cabaret Festival. Met zijn achtste programma Sleet wint hij in 2003 de Neerlands Hoop. In 2005 volgt voor zijn voorstelling 'Lazarus' een nominatie voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van dat seizoen. In 2015 sleepte hij de Poelifinario in de wacht met zijn show 'Het geval apart'.

Lees meer

FACTSHEET

Geboren:
Diepenheim, 14 januari 1966

Bezig met:
Zijn programma Het geval apart

Impresariaat:
Bunker Theaterzaken

Bekend om:
Maatschappijkritisch cabaret en harde grappen

In het nieuws:
In 2001 wanneer hij zijn lid toont aan prins Willen-Alexander en Máxima Zorreguieta tijdens hun kennismakingsbezoek aan Overijssel

Nieuw