Daniël Arends

De in Indonesië geboren Daniel Arends groeit op bij zijn adoptieouders in Bussum. Na de middelbare school kiest hij voor de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam.

Met Martijn Hillenius, Steef Hupkes en Thijs Maas vormt hij tijdens zijn opleiding de groep 'Vier gasten'. Iedereen verwacht dat zij na de opleiding in deze samenstelling verder zullen gaan, maar tijdens een gastoptreden op het Groninger Studenten Cabaret Festival spelen ze hun laatste voorstelling. Arends richt zich na zijn afstuderen volledig op stand up comedy en sluit zich in 2003 aan bij Comedytrain. Hier ontwikkelt hij zich in rap tempo.

In het seizoen 2005-2006 speelt hij samen met Jan Jaap van der Wal een Comedytrain-dubbelprogramma in de Nederlandse theaters. In November 2006 wint hij zowel de jury- als de publieksprijs van Cameretten en bouwt hij zijn programma uit naar zijn solodebuut 'Joko 79'. De tv-registratie wordt tweemaal uitgezonden door de VARA. In 2008 komt hij met zijn tweede theaterprogramma 'Geen excuses'. Daniel Arends wordt in 2009 en 2011 genomineerd voor de Neerlands Hoop, de prijs voor de meestbelovende cabaretier.

Lees meer

FACTSHEET

Naam:
Daniël Joko Erik Arends

Geboren:
in Jakarta (Indonesië), op 15 oktober 1979

Impresariaat:
Bunker Theaterzaken

Bekend om:
zijn achteloze, soms zelfs arrogante manier van spelen

Had ooit:
een hoofdrol in een film: Bro’s before Ho’s (2013)

Nieuw