De Lama’s

De Lama’s was een groep comedians in het door BNN geproduceerde gelijknamige programma. Dat werd gepresenteerd door Patrick Lodiers en was een combinatie van bekende en minder bekende theatersportonderdelen, waarbij improvisatie het belangrijkste element is. De eerste incarnatie van het programma had Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Arie Koomen, Martijn Oosterhuis en Kristel Zweers als vaste spelers. Ruben van der Meer, Sara Kroos, Jeroen van Koningsbrugge, Jandino Asporaat en Ad-Just Bouwman voegden zich later bij het gezelschap. Dit gaf ruimte voor een wisselende line-up – de groep speelde altijd met vier comedians.

De Lama’s groeide uit tot een van de meeste populaire tv-programma’s van Nederland en won in 2006 de Gouden Televizierring. In iedere aflevering was er een bekende Nederlander te gast, die ook een aantal spellen meespeelde. De Lama’s beperkten zich niet alleen tot televisie: ook in het theater waren de shows van de groep razend populair. In 2008 gingen ze uit elkaar en namen ze afscheid van het publiek met een laatste serie op televisie en een uitgebreide afscheidstournee. In 2014 kwam de laatste samenstelling bij elkaar om een reüniespecial te maken voor BNN waarin ze terugblikten op de geschiedenis van de groep.

Lees meer
Begonnen:
2004

Gestopt:
2008

Bestond uit:
Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Arie Koomen, Martijn Oosterhuis, Kristel Zweers, Ruben van der Meer, Sara Kroos, Jeroen van Koningsbrugge

Gebaseerd op:
Whose Line Is It Anyway?

Gewonnen:
Gouden Televizierring

Favoriete gast:
Guus Meeuwis

Nieuw