De Vliegende Panters

Op de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam richten Rutger de Bekker, Diederik Ebbinge en Remko Vrijdag de cabaretgroep De Vliegende Panters op. In 1995, het jaar dat ze afstuderen, wint de groep de Wim Sonneveldprijs en sluiten ze zich aan bij Hekwerk. Vrijwel direct beginnen ze te toeren met hun eerste voorstelling Sex. De show wordt een groot succes en in 1998 volgt het avondvullende programma Hype. Hype wordt nog succesvoller dan Sex en in totaal treedt het trio 270 keer op met deze show, waaronder tweemaal in een uitverkocht Carré in december 2000.

Vervolgens maken de mannen voor de VARA een negendelige satirische televisieserie genaamd Daar Vliegende Panters. Het daaruit voorkomende nummer ‘Houdoe’, onder de artiestennaam De Kassameisjes wordt een grote hit en behaalt de elfde plaats in de Top 40. In september 2002 gaat hun derde voorstelling, De grote drie, in première, ditmaal met een vier keer uitverkocht Carré. Na twee seizoenen toeren richten de mannen zich op de opnames van Daar Vliegende Panters seizoen 2.

Na de tv-opnames zijn De Vliegende Panters zich weer gaan bezighouden met theater, hun vierde programma heet Ebbinge, Vrijdag en De Bekker. Deze succesvolle voorstelling is tot mei 2008 in de theaters te zien, waaronder zes keer in Carré.

Shows

  • Sex (1995)
  • Hype (1998)
  • De Grote Drie (2002)
  • Ebbinge, Vrijdag en De Bekker (2006)

Programma’s

  • Daar Vliegende Panters 1 (2001-2002)
  • Daar Vliegende Panters 2 (2005-2006)

FACTSHEET

Geboren:
Rutger de Bekker (Veldhoven, 22 januari 1972), Diederik Ebbinge (Enschede, 9 mei 1969) en Remko Vrijdag (Waalre, 23 april 1972).

Bekend om:
De zeer sterk neergezette typetjes uit hun theatershows. Deze, maar ook nieuwe personages, komen ook naar voren in de satirische televisieserie Daar Vliegende Panters.

Funny facts:
- In de film Alles is Liefde, van Joram Lürsen, spelen Ebbinge, Vrijdag en De Bekker gezamenlijk de rol van de corpsvrienden van Prins Valentijn.
  • In 2004 waren zij een van de acts die met een helikopter op Bevrijdingsdag diverse bevrijdingsfestivals af mochten gaan.


Programma:
Daar Vliegende Panters

Musical:
De musical Hij Gelooft in Mij. Diederik Ebbinge en Rutger de Bekker spelen twee grote rollen in de muscial Hij gelooft in mij. Ebbinge speelt de de rol van Jan van Galen, de vader van Rachel Hazes. De Bekker speelt Tim Griek, Andrés beste vriend en producer.

Nieuw