Dolf Jansen

In 1989 doet Dolf Jansen samen met Hans Sibbel als duo Lebbis & Jansen mee aan het Leids Cabaret Festival. Ze winnen zowel de Publieks- als de Juryprijs. Het zaadje voor deze samenwerking wordt geplant bij de Amsterdamse atletiekvereniging AV’23 in 1988. Tijdens een feest van hun club treden ze samen op en een paar maanden later staan ze in Theater De Engelenbak in Amsterdam, destijds een broedplaats voor veel cabarettalent. Talloze programma’s van het duo volgen, waaronder ook een groot aantal oudejaarsshows.

Dankzij het succes van het duo stopt Dolf met zijn baan op de afdeling Precariorecht bij de Belastingdienst. In 1992 treedt hij toe tot de Comedytrain, waarvoor hij oprichter Raoul Heertje altijd dankbaar blijft. Ook solo hebben de heren veel succes. In het begin treden beide mannen op onder de naam Lebbis of Jansen, waarbij pas bij aanvang duidelijk is wie van de twee verschijnt.

Dolf is sinds 1991 presentator van verschillende tv-programma’s zoals Jansen slaat door, Jansen op Jacht en VARA Laat. Tot 2008 presenteerde hij zijn eigen radioprogramma Leuk is anders op 3FM. Op zondagavond is hij met Afslag Thunder Road te horen op NPO Radio 6 en samen met Felix Meurders doet hij op zaterdag het NPO Radio 2 programma Spijkers met Koppen. Daarnaast schrijft Dolf columns, gedichten, reisverhalen, liedteksten en interviews.

Lees meer

FACTSHEET

Geboren:
25 juni 1963, Amsterdam

Werkte vroeger op:
de afdeling Precariorecht van de Belastingdienst

Kun je kennen van:
Lebbis & Jansen

Zet zich in voor:
OXFAM Novib, WarChild, KWF Kankerbestrijding en de HIER!-campagne

Won ooit:
Jury- & publieksprijs Leids Cabaret Festival (1989), samen met Hans Sibbel

Fan van:
Bruce Springsteen

Is ook:
Marathonloper

Wist je dat:
Dolf samen met Reniet Vrieze, Rick Devito en Ilse DeLange onder de naam ‘Wij’ de single De Oorlog Meegemaakt heeft uitgebracht?

Nieuw