Erik van Muiswinkel

Erik van Muiswinkel is voor het eerst actief als cabaretier met de groep Zak en As, met wie hij in 1985 het Leids Cabaret Festival wint. In het theater speelt hij samen met onder anderen Margôt Ros, Justus van Oel en natuurlijk Diederik van Vleuten. Met laatstgenoemde maakt Erik zeven theatervoorstellingen.

Voor Antiquariaat Oblomow worden Van Muiswinkel en Van Vleuten genomineerd voor de Poelifinario 2006. Met het lied ‘Tibet’ uit Mannen met Vaste Lasten winnen ze de Annie M.G. Schmidtprijs. In december 2012 is Erik de ankerman van de Oudejaarsconference, na het succes van de conference Gedoog Hoop & Liefde! in 2010. In seizoen 2013-2014 is Erik te zien met zijn solovoorstelling Schettino! waarvoor hij de Poelifinario krijgt, de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen.

Lees meer

FACTSHEET

Geboren:
In Eemnes op 4 augustus 1961

Bekend om:
zijn onvergetelijke en soms dodelijke imitaties bij Studio Spaan en Kopspijkers, zijn voorstellingen met Diederik van Vleuten, zijn optreden als Hoofdpiet tijdens de jaarlijkse Sinterklaasviering

Typetjes:
de bekendste zijn Hans Janmaat en Anton Geesink

Was ooit:
redacteur van Propria Cures

Studie:
behaalde zijn kandidaatsdiploma Nederlandse Taal- en Letterkunde, maar richtte zich op cabaret

Nieuw