Jan Jaap van der Wal

Wanneer hij als jongentje van veertien Bert Visscher op televisie ziet, is hij eigenlijk direct verkocht. Het plan om grappen te maken en mensen aan het lachen te maken is geboren. Jan Jaap van der Wal is wel aan een studie begonnen, maar heeft deze nooit afgemaakt. Voornamelijk omdat hij op zijn zeventiende als jongste comedian ooit wordt toegevoegd aan de stal van Comedytrain. Dit is in 1997.

In 1999 maakt hij samen met Nico van der Knaap en Sander van Opzeeland Op Eigen Risico. Daarna gaat Jan Jaap solo verder. Hij maakt in totaal tien shows, waaronder twee Oudejaarsconferences.

Vanaf het moment dat Jan Jaap deel uitmaakt van de Comedytrain is Raoul Heertje artistiek leider. Deze rol neemt Jan Jaap in 2006 van hem over.

Behalve actief in het theater is hij ook actief op televisie. Zo wordt hij in 2001 tekstschrijver en teamcaptain bij het programma Dit Was Het Nieuws, wat hij tot 2011 zal blijven doen. Daarnaast maakt hij een aantal series, waaronder een documentairereeks over gehandicapte kinderen in opdracht van het Liliane Fonds in 2005.

Lees meer

FACTSHEET

Geboren:
1 november 1979, Leeuwarden

Impresariaat
Jantien van der Laan Management

Wist je dat:
Jan Jaap tijdens een uitverkocht Carré drie avonden op rij op hetzelfde moment begon te hyperventileren tijdens zijn show?

Getrouwd met:
Eva Duijvestein

Schisis:
scheur in bovenlip

Nieuw