Kees van Amstel

Kees van Amstel is pas laat begonnen als comedian. In 2002 stapt hij voor het eerst het podium op als therapie voor een mislukte relatie. Drie maanden later wordt hij tot zijn verbazing aangenomen bij Comedytrain, het stand-up comedy gezelschap opgericht door Raoul Heertje. Nu speelt hij regelmatig in Toomler en in de rest van Nederland met de theatertour van Comedytrain. In 2008 speelt hij voor het eerst als cabaretier in de Cabarestafette met de korte show Opkroppen. Een jaar later volgt zijn eerste avondvullende programma Hoe word ik gelukkiger dan mijn buurman (zonder dat het veel kost), dat hij samen maakt en speelt met Rob Urgert.

Van Amstel is ook op tv en radio behoorlijk aanwezig: hij is jarenlang een vast lid van het cabaret-team van Spijkers met Koppen en is te zien in korte sketches van Jokebox, Koefnoen en Onder de Tram. Daarnaast schrijft hij teksten voor Koefnoen, Dit Was Het Nieuws, Onder de Tram, Tussen de Oren, Q-Music en is hij redacteur bij Dit Was Het Nieuws.

Shows

  • Hoe word ik gelukkiger dan mijn buurman (zonder dat het veel kost) (2009)
  • Jong, Hip, Fris en andere Gruwelijkheden (2012)

FACTSHEET

Facts Kees van Amstel Geboren: In Haarlem op 24 mei 1965 Bezig met: Zijn theaterprogramma Jong, Hip, Fris en andere Gruwelijkheden en een voorstelling met Soundos El Ahmadi Impresariaat:
PUURee

Lid van:
Comedytrain

Is ook:
Redacteur van Dit Was Het Nieuws

Nieuw