Ruben Nicolai

Ruben Nicolai begon in 2002 zijn cabaretcarrière samen met Nathan Vecht als het cabaretduo Ruben & Nathan. Ze gebruikten een kraakpand als theater voor hun voorstelling Uitverbaasd. Nog datzelfde jaar wonnen ze zowel de Jury- als de Publieksprijs van Cameretten. In 2004 en 2005 toerden Ruben & Nathan met hun show Integere Types door Nederland. Vanaf 2004 werd Ruben vast improvisator bij het televisieprogramma De Lama’s van BNN. Het programma was enorm populair en won in 2006 de Gouden Televizier-Ring.

Daarnaast ging Ruben meerdere programma’s presenteren bij BNN, waaronder Try Before You Die, Je Zal Het Maar Hebben en Ruben vs. Sophie. Deze programma’s leverden hem in 2009 een Zilveren Televizier-Ster op. Samen met zijn collega Tijl Beckand stapte Ruben over naar de AVRO. Daar maakte hij onder andere het improvisatieprogramma Budget TV. Dit werd echter geen succes en Ruben keerde in 2011 weer terug bij BNN. Sindsdien maakte hij verschillende succesvolle programma’s, zoals Doe Maar Normaal, De Allerslechtste Chauffeur van Nederland, Golden Oldies en Ruben vs. Geraldine. In maart 2015 maakte Ruben de overstap naar RTL.

Lees meer

FACTSHEET

Geboren:
Lanaken (België), op 8 mei 1975.

Volledige naam:
Ruben Iskander Nicolai

Bekend van:
De Lama’s

Maakte deel uit van:
Ruben & Nathan
De Lama’s

Weetje:
Marcelino Wunderlich is een alter ego van Ruben Nicolai. Het personage ontstond in Ruben vs. Katja en werd een groot succes. Ruben was als Marcelino Wunderlich meerdere malen te gast bij Serious Request en het Coen und Sander Fest.

Nieuw