Eric van der Woude wint Culture Comedy Award

Eric van der Woude heeft zaterdag in het Parktheater Eindhoven de ‘gouden microfoon’ gewonnen en mag zich een jaar lang het grootste stand-up comedy talent van Nederland en België noemen. Van der Woude streedt tegen andere finalisten als Soe Nsuki, Jelle Bril en Jan Linssen.
 
De Jury schreef in haar juryrapport over Van der Woude: "Met zichtbaar gemak bespeelt Eric het gehele podium, zoekt en vindt hij op een natuurlijke wijze het publiek en varieert hij van de actualiteit, naar de subtiele woordgrap en weer terug naar zijn eigen belevingswereld."

De Culture Comedy Award is de langst bestaande prijs voor stand-uppers in Nederland en België. Doel van het festival is bij te dragen aan de ontwikkeling van het genre stand-up comedy in Nederland en België en bij te dragen aan de ontwikkeling van de talenten. Winnaars en finalisten uit het verleden traden toe tot de professionele comedy-gezelschappen, starten een solotour of tv carrière.
Vanaf 24 januari starten de finalisten hun tour langs de Nederlandse en Belgische theaters. Zo worden Zwolle, Utrecht en Amstelveen aangedaan. De volledige speellijst en informatie is te vinden op de website: www.comedyaward.nl.

Culture Comedy Award op Humor TV24

De registratie van de tiende Culture Comedy Award is zaterdag 26 januari om 22:00 uur op Humor TV24 te zien. Heb je geen digitale tv? Kijk dan hier online.